Njega lica i tijela

Bez obzira na dob, Vaše lice je ono što ljudi prvi put vide prilikom upoznavanja. Stoga je važno održavati kožu čistom te uspostaviti zdrave navike koje će ju zadržati lijepom za cijeli život.

Prvi korak je shvatiti koji je Vaš tip kože. Najčešće vrste su masna, suha, normalna ili osjetljiva. Neka koža može biti kombinacija navedenih. Bitno je koristiti kvalitetne proizvode koji će rješiti sve probleme na koži.

Čišćenje lica svakodnevni je dio njege lica. Uvriježena je pogreška da s umivanjem i vodom čistimo lice. Vodom ne uklanjamo nečistoću u porama i masnoću s lica, niti ga čistimo, zapravo samo isušujemo lice. Voda ne može ukloniti masnoću s lica jer se masnoća ne može otopiti u vodi. Koža nakon vlaženja pojačano gubi vlažnost i isušuje se.
Kako bi lice temeljito očistili od make upa, masnoće i nečistoća, potrebno je koristiti mlijeko, losion ili gel za čišćenje koji zbog svoje kemijske građe sve to uklanjanju.

Svakodnevnom primjenom make upa, krema i zbog vanjskih utjecaja, osobito smoga, začepljujemo pore te koža ne može disati. Nakupljene nečistoće potiču razvoj akni ili pogoršavaju ten i izgled lica. Cilj je mehanički otvoriti začepljene pore kako bi one ispraznile miteser i nečistoću. Prema tipu kože, porama i obliku mitesera određuje se vrsta čišćenja lica te se nekad kombiniraju razne metode.
Učestalost čišćenja ovisi o tipu kože, kod masne kože je nešto češće, a kod suhe rjeđe.